fbpx
szolgaltatasok

Szolgáltatásaink

A Vis Verum a teljes gyártási lánc bármely szakaszában felmerülő minőségbiztosítással kapcsolatos problémák megoldásának terhét veszi le a gyártócégek válláról professzionális és személyre szabott szolgáltatásaival. Gyors reakció idővel – ha kell – akár azonnali operatív támogatást nyújt saját erőforrásai és infrastruktúrája segítségével a problémamentes gyártási és logisztikai folyamatok érdekében.

1. MINŐSÉG-ELLENŐRZÉS

Bejövő áru ellenőrzés

A gyártónál érvényes minőségellenőrzési szabványok és az ügyfél igényei alapján a beszállítóktól érkező alkatrészek minőség-ellenőrzése. Ellenőrzési rendszer kialakítása és integrálása a gyártási folyamatok irányítási rendszerébe.

Minőségügyi tűzfal CSL 

Ellenőrzött szállítás 1.-es szint (Controlled Shipping Level 1) - Gyártásori végellenőrzést követő, szigorú kritériumok alapján történő ellenőrzési folyamat, amelynek során az összes legyártott terméket ellenőrzi a szolgáltató.

Minőségügyi tűzfal CSL 2

Ellenőrzött szállítás 2.-es szint (Controlled Shipping Level 2) – A CSL1 ellenőrzést magában foglaló még szigorúbb minőség-ellenőrzés jellemzően abban esetben kerül elvégzésre, ha a CSL 1 nem sikerül. Független minőségellenőrzést nyújtó szolgáltató végzi.

2. ALKATRÉSZ UTÓMUNKA / ÚJRA MEGMUNKÁLÁS

A gyártási folyamat során vagy annak végén az alkatrészeken vagy a végtermékeken végzett utólagos munka, amelynek célja az adott alkatrész vagy végtermék előre meghatározott minőségi kritériumok alapján történő javítása, újra megmunkálása (pl. egyengetés, sorjázás, csiszolás stb.) A munkálatok az ügyfél igényei szabva történhet a gyárban, illetve telephelyünkön.

3. MINŐSÉGÜGYI MÉRNÖK SZOLGÁLTATÁS

Beszállítói auditok végrehajtása

Vis Verum mérnökének az ügyfél képviseletében, az ügyfél beszállítójánál végrehajtott meghatározott célú látogatása vagy folyamat audit lebonyolítása. Az audit folyamat teljeskörű elvégzése, beleértve a tervezés, szervezés, helyszíni auditálás, értékelés, jelentés készítés, intézkedések nyomon követése fázisait.

Belső folyamat auditok végrehajtása

Az ügyfél által igényelt auditálási metódus, kérdéslista és riport figyelembevételével történik az auditok tervezése, előkészítése, lebonyolítása, valamint a javító-megelőző intézkedések nyomon követése. Audit típusok többek között lehetnek: layered, VDA6.3, vevő által használt egyedi audit kérdéslista lapján.

Minőségirányítási rendszer folyamatok optimalizálása

Vis Verum mérnöke az ügyfél mérnökeinek (folyamat birtokosának) támogatásával végzi el feladatát az ügyfél telephelyén. A folyamat és körülményeinek kivizsgálása, megértése után javaslatok megvitatása, javító intézkedések tervezése, felülvizsgálata, végül eredményességének ellenőrzése történik.

Rezidens mérnöki szolgáltatás

Rezidens mérnök az ügyfél képviseletében, a megállapodás szerinti mérnöki pozícióban és hatáskörrel az ügyfél telephelyén végzi tevékenységét. Az ügyfél szervezeti felépítésébe és munkahelyi környezetébe illeszkedve.

4. Minőségellenőrzési központ - MEK

A gyártó üzemhez közeli telephelyen végzett teljes körű és testreszabott minőségellenőrzési szolgáltatás. A szolgáltatás csomag minden a minőség-ellenőrzési folyamathoz kapcsolódó logisztikai- és adminisztratív feladatot is tartalmazza. Megrendelő – beszállító közötti teljes körű interfész!

5. Quality Action Team - Akciócsoport

A lehető leggyorsabban – akár órákon belül - igénybe vehető szakszerű minőségellenőrzési támogatás a gyártási folyamat során fellépő váratlan kritikus helyzetek kezelésére.

6. Méréstechnikai szolgáltatás

Alkatrész vagy késztermék méretek szakszerű mérése nagy pontosságú mérőeszközökkel.

Alkalmazott méréstechnikai rendszerek ismerete, programozása:

  • CMM mérőgépek
  • Optikai mérőgépek
  • Csuklókaros mérőgépek

Iparági és termék ismeret, tapasztalat:

Autóipari méréstechnikai tapasztalatok - fém, műanyag, üveg, gumi alkatrészek, karosszéria elemek, teljes karosszéria, teljes autó, beépülő alkatrészek pl.: lökhárító, első/hátsó/oldalsó szélvédők, műszerfal, műszerfal beépülő alkatrészek, kész autó, belső tér, kipufogó rendszer. Fröccsöntő szerszámok ellenőrzése, mérése. Beépítő sablonok mérése, ellenőrzése.

7. Logisztikai szolgáltatás

Minőség-ellenőrzés és logisztikai szolgáltatás egy kézből. Telephelyeinken igény szerinti raktár kapacitás áll rendelkezésre. Az elkészült és ellenőrzött termékeket igény szerint szállítjuk vissza a gyártó cégekhez vagy beszállítóikhoz.

Telephelyek:

  • Budapest
  • Mosonmagyaróvár
  • Kecskemét
  • Győr

Raktárak

Szállítási kapacitás
Teljes körű szolgáltatás 3,5 tonnás és kis haszongépjármű parkkal Magyarország területén és külföldön egyaránt